Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegyes zöldség subji recept

Vegyes zöldség subji
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csésze felaprított zöldség ( cukkini, zöldbab. répa, paprika, tök, etc…)
    • 2 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
    • 1/2 tk római kömény
    • 1/2 tk fekete mustármag
    • 1/2 tk masala
    • 1/4 tk kurkuma
    • csipet aszafoetida (hing)
    • 1/4 tk só

    Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

    Elkészítése:

    A zöldségeket mosd meg és vágd apró darabokra. Melegítsd fel az edényt és tedd bele a ghít, majd a fekete mustármagot – a legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből.

    Húzd le a tűzről picit az edényt amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a római köményt, majd ha pirulni kezdett add hozzá az aszafoetidát, a kurkumát és a masalát. Picit keverd meg és tedd hozzá a zöldségeket és a sót.

    Keverd úgy össze, hogy a fűszerek jól elkeveredjenek a zöldségekkel. Vedd le takarékra és tedd rá a fedőt. 5 perc után keverd meg és takarékon főzd, amíg meg nem puhulnak a zöldségek (kb. 15 p)

    Ez a subji mindhárom dhosát kiegyensúlyozza. Jó a vata-nak, pitta-nak és kapha-nak is. Kedvezően hat az agnira, az emésztés tüzére és jó a csontoknak és az ízületeknek is. A legjobb baszmati rizzsel tálalni.

    Tipp:

    Itt a nyár és a piacon megannyi ízletes, finom zöldség. Most aztán mindenki egyéni ízlésének – illetve ájurvédikus testalkatának – megfelelően tud zöldségeket fogyasztani.:) ez a zöldséges főétel bármilyen zöldségekkel elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá