Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött, rántott gomba recept

Töltött, rántott gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg champion gomba
    • 2 zsemle
    • 4 db csirkemáj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld

    A panírozáshoz:

    • liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél dl tej
    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A gomba szárát levágjuk, a külsejéről a héját lehúzzuk, majd megmossuk.

    A zsemlét beáztatjuk kevés vízbe, majd kifacsarjuk. A zsemlét a fűszerekkel, májjal, finomra vágott hagymával, tojással kézi botmixszerrel pürésítjük. Ha híg lenne a massza,akkor egy kis zsemlemorzsát adunk hozzá. A vágott petrezselymet is hozzákeverjük.

    Mindegyik gomba fejbe teszünk a töltelékből, majd kettőt-kettőt összefordítunk és bepanírozzuk: először lisztbe, majd a felvert tojás és tej keverékébe, utána a zsemlemorzsába.

    Az étolajat felhevítjük és fedő alattl, lassú tűznél szép pirosra sütjük, időnként megfordítva.

    Rizzsel, tartármártással fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá