Töltött padlizsán recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- (olíva)olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg (basmati) rizs
- negyed cukkíni
- 10 dkg főtt csicseriborsó/vörösbab konzerv (vagy vegyesen mindkettő)
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
- növényi alapú feta (nem vegán étrendben lehet sima is)
- petrezselyemzöld, só, bors és római kömény ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A padlizsánokat megmossuk és félbevágjuk. A húsát késsel bevágjuk, kevés olajjal bekenjük és a vágott felével a tepsire tesszük.
Kb 20 perc alatt puhára sütjük, majd kihűtjük.
Közben az apróra vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani a feldarabolt cukkínivel együtt. Amikor kissé megfonnyadt a hagyma, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsom konzervet is. Beletesszük a rizst és felöntjük kevés vízzel. Amikor a vizet beszívta a rizs, akkor pótoljuk még, amíg meg nem fől teljesen. Közben sózzuk, borsozzuk és római köménnyel ízesítjük és többször-többször átkeverjük.
A padlizsánok húsát kivesszük, felaprítjuk és belekeverjük azt is a raguba a hüvelyesekkel együtt (csicseri és bab vagy amit használunk-én mindkettőt tettem bele). Megkóstoljuk és ha kell, akkor utánízesítjük még és belekeverjük a felaprított petrezselymet is.
A kész ragut belekanalazzuk a padlizsán héjakba, sajtot szórunk rá és 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt összesütjük. Ha maradna ragu, akkor azt pirítóssal fogyasszuk el. :)