Töltött padlizsán recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- (olíva)olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg (basmati) rizs
- negyed cukkíni
- 10 dkg főtt csicseriborsó/vörösbab konzerv (vagy vegyesen mindkettő)
- 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
- növényi alapú feta (nem vegán étrendben lehet sima is)
- petrezselyemzöld, só, bors és római kömény ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A padlizsánokat megmossuk és félbevágjuk. A húsát késsel bevágjuk, kevés olajjal bekenjük és a vágott felével a tepsire tesszük.
Kb 20 perc alatt puhára sütjük, majd kihűtjük.
Közben az apróra vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani a feldarabolt cukkínivel együtt. Amikor kissé megfonnyadt a hagyma, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsom konzervet is. Beletesszük a rizst és felöntjük kevés vízzel. Amikor a vizet beszívta a rizs, akkor pótoljuk még, amíg meg nem fől teljesen. Közben sózzuk, borsozzuk és római köménnyel ízesítjük és többször-többször átkeverjük.
A padlizsánok húsát kivesszük, felaprítjuk és belekeverjük azt is a raguba a hüvelyesekkel együtt (csicseri és bab vagy amit használunk-én mindkettőt tettem bele). Megkóstoljuk és ha kell, akkor utánízesítjük még és belekeverjük a felaprított petrezselymet is.
A kész ragut belekanalazzuk a padlizsán héjakba, sajtot szórunk rá és 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt összesütjük. Ha maradna ragu, akkor azt pirítóssal fogyasszuk el. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »