Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött padlizsán recept

Töltött padlizsán
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes padlizsán
    • (olíva)olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg (basmati) rizs
    • negyed cukkíni
    • 10 dkg főtt csicseriborsó/vörösbab konzerv (vagy vegyesen mindkettő)
    • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
    • növényi alapú feta (nem vegán étrendben lehet sima is)
    • petrezselyemzöld, só, bors és római kömény ízlés szerint

    Elkészítése:

    A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A padlizsánokat megmossuk és félbevágjuk. A húsát késsel bevágjuk, kevés olajjal bekenjük és a vágott felével a tepsire tesszük.

    Kb 20 perc alatt puhára sütjük, majd kihűtjük.

    Közben az apróra vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani a feldarabolt cukkínivel együtt. Amikor kissé megfonnyadt a hagyma, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsom konzervet is. Beletesszük a rizst és felöntjük kevés vízzel. Amikor a vizet beszívta a rizs, akkor pótoljuk még, amíg meg nem fől teljesen. Közben sózzuk, borsozzuk és római köménnyel ízesítjük és többször-többször átkeverjük.

    A padlizsánok húsát kivesszük, felaprítjuk és belekeverjük azt is a raguba a hüvelyesekkel együtt (csicseri és bab vagy amit használunk-én mindkettőt tettem bele). Megkóstoljuk és ha kell, akkor utánízesítjük még és belekeverjük a felaprított petrezselymet is.

    A kész ragut belekanalazzuk a padlizsán héjakba, sajtot szórunk rá és 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt összesütjük. Ha maradna ragu, akkor azt pirítóssal fogyasszuk el. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá