Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött cukkini és padlizsánhajó recept

Töltött cukkini és padlizsánhajó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db közepes nagyságú cukkini és egy kis padlizsán is
    • 50 dk darát sertéscomb (vagy pulyka)
    • 3-4 db paradicsom
    • 1 közepes sonkahagyma
    • 1 dl sűrű paradicsomlé (frissen passzírozott)
    • 1 dl tejszín
    • 10-12 dk reszelt sajt(mozzarella, füstölt karaván sajt)
    • zöld fűszerek:bazsalikom,csombor,kakukkfű
    • 1 tasak mini mozzarella
    • só,őrölt bors,
    • 1 tk fasírtpor(fokhagyma,paprika,só van benne,tartósítószer nélküli)
    • 1 ek olaj +a tepsi kikenéséhez
    • 2 csapott ek zabpehely

    Elkészítése:

    A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, hosszában kettévágjuk és a belsejüket kikapargatjuk ( először késsel,majd karalábé vájóval szedtem ki), majd megsózzuk és állni hagyjuk legalább fél óráig.

    A padlizsánnal is hasonlóképpen teszünk( a padlizsán belsejét raguba használtam fel,de természetesen mehet a töltelékbe is).

    Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, ráteszünk egy csipetnyi sót .

    Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, ráteszünk egy felkockázott paradicsomot, felöntjük a paradicsomlével, hozzádobjuk a fasírtport, borsot,zöld fűszereket, beletesszük a zabpelyhet, félig megfőzzük, majd a cukkinik felaprított belsejét is hozzáadjuk, majd ráöntjük a tejszínt. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajazzuk, belerakjuk a cukkiniket, a padlizsánokat.

    A cukkiniket, padlizsánokat megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá,valamint a mozzarella golyókat is rárakjuk.

    Teszünk rá egy-egy bazsalikom levelet is. 180 fokos sütőbe tesszük ( Én a középre tettem,30 percig légkeverésen, majd alsó sütésen sütöttem kb 10 percig).

    Kivesszük a tepsit reszelt sajttal bőven megszórjuk, majd visszatoljuk, hogy ráolvadjon a sajt. Amikor szép piros forrón tálaljuk.

    Tipp:

    Van úgy,hogy a család egyik része a cukkinit, a másik a padlizsánt kedveli, nálunk így van:-),ezért mindkettőt sütöttem.
    A töltelék variálható ízlés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá