Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, hosszában kettévágjuk és a belsejüket kikapargatjuk ( először késsel,majd karalábé vájóval szedtem ki), majd megsózzuk és állni hagyjuk legalább fél óráig.
A padlizsánnal is hasonlóképpen teszünk( a padlizsán belsejét raguba használtam fel,de természetesen mehet a töltelékbe is).
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, ráteszünk egy csipetnyi sót .
Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, ráteszünk egy felkockázott paradicsomot, felöntjük a paradicsomlével, hozzádobjuk a fasírtport, borsot,zöld fűszereket, beletesszük a zabpelyhet, félig megfőzzük, majd a cukkinik felaprított belsejét is hozzáadjuk, majd ráöntjük a tejszínt. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajazzuk, belerakjuk a cukkiniket, a padlizsánokat.
A cukkiniket, padlizsánokat megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá,valamint a mozzarella golyókat is rárakjuk.
Teszünk rá egy-egy bazsalikom levelet is. 180 fokos sütőbe tesszük ( Én a középre tettem,30 percig légkeverésen, majd alsó sütésen sütöttem kb 10 percig).
Kivesszük a tepsit reszelt sajttal bőven megszórjuk, majd visszatoljuk, hogy ráolvadjon a sajt. Amikor szép piros forrón tálaljuk.
Van úgy,hogy a család egyik része a cukkinit, a másik a padlizsánt kedveli, nálunk így van:-),ezért mindkettőt sütöttem.
A töltelék variálható ízlés szerint.