Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökös subji – indiai fűszeres zöldséges főétel recept

Tökös subji – indiai fűszeres zöldséges főétel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 ek. ghí
    • 1/2 tk. római kömény
    • 1/2 tk. fekete mustármag
    • 1 csipet hing (asafoetida , ha nincs otthon hagymával helyettesítheted)
    • 4 curry levél (friss vagy szárított)
    • 1 kis chili
    • 1 sütőtök
    • 1/4 tk. só
    • 1/4 tk. kurkuma
    • 1 csésze víz (2,4 dl)

     

    Elkészítése:

    Mosd meg a tököt és hámozd meg, majd vágd 2,5 cm-es kockákra. Felvágva kb 4 csésze tökre lesz szükséged.

    Melegíts fel egy edényt közepes lángon, add hozzá a ghít és utána köményt, a mustármagot és a hinget

    Egy pillanat alatt, ahogy a magok kipattognak add hozzá a curry levelet, kurkumát, a chilit és keverd hozzá a felkockázott tököt. sózd meg és add hozzá a vizet. Jól keverd össze és tegyél rá egy fedőt – annyira, hogy maradjon egy kis rész ahol a gőz el tud távozni.

    Majd tedd takarékra a lángot.

    Főzd, amíg meg nem puhul (kb 25 perc).

    Rizzsel vagy chapatival tálalhatod.

    Tipp:

    Ez egy nagyon egyszerű, párolt subji és a fűszerezésének köszönhetően nagyon ízletes is. Az állaga nagyon puha, omlós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá