Tökös subji – indiai fűszeres zöldséges főétel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tökös subji – indiai fűszeres zöldséges főétel

Hozzávalók:

  • 2 ek. ghí
  • 1/2 tk. római kömény
  • 1/2 tk. fekete mustármag
  • 1 csipet hing (asafoetida , ha nincs otthon hagymával helyettesítheted)
  • 4 curry levél (friss vagy szárított)
  • 1 kis chili
  • 1 sütőtök
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1 csésze víz (2,4 dl)

 

Elkészítése:

Mosd meg a tököt és hámozd meg, majd vágd 2,5 cm-es kockákra. Felvágva kb 4 csésze tökre lesz szükséged.

Melegíts fel egy edényt közepes lángon, add hozzá a ghít és utána köményt, a mustármagot és a hinget

Egy pillanat alatt, ahogy a magok kipattognak add hozzá a curry levelet, kurkumát, a chilit és keverd hozzá a felkockázott tököt. sózd meg és add hozzá a vizet. Jól keverd össze és tegyél rá egy fedőt – annyira, hogy maradjon egy kis rész ahol a gőz el tud távozni.

Majd tedd takarékra a lángot.

Főzd, amíg meg nem puhul (kb 25 perc).

Rizzsel vagy chapatival tálalhatod.

Tipp:

Ez egy nagyon egyszerű, párolt subji és a fűszerezésének köszönhetően nagyon ízletes is. Az állaga nagyon puha, omlós.