Tökkarikák palacsintabundában recept
Hozzávalók:
- 1 közepes főzőtök
- 0,5 kk só
- 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
- 2-3 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 2 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém
- 2 jó púpos ek liszt
- 0,3 dl tej
Elkészítése:
A tököt kb. 5 mm vékony karikára vágjuk és meghámozzuk. Ha zavarnak az apró magvak, a közepét is kiszúrjuk. Meghintjük sóval és félretesszük.
A bundához a tojásokat egy tálba ütjük, majd megintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, beleszórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A tejjel lazítjuk.Egy tányérba mérjük a
lisztet a forgatáshoz.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
A tökön keletkezett levet leöntjük. Először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a masszában, kicsit hagyjuk lecsepegni.
A forró olajban, mérsékelt lángon szép világosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Úgy tűnik, hogy a kertben a tökök és a cukkinik új életre keltek és friss, zsenge terméseket neveltek. Az egyik főzőtökből készült ez a finom fogás, ahol puha, kellemesen fokhagymás bundában, szaftos zöldség bújik meg. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáltam.
Ez nem egy nagy adag, érdemes duplázni.