Tök fasírt recept
Hozzávalók:
- 1 kg tök
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tököt a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, pár percig állni hagyjuk, utána alaposan kicsavarjuk.
Összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és kb annyi liszttel, zsemlemorzsával, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk.
Forró olajban készre sütjük.
Zöldségzöldjével, de akár kaporral is ízesíthetjük még a tököt vagy kaporszósszal vagy aprított petrezselymes paradicsommal is tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









