Tök fasírt recept

Hozzávalók:
- 1 kg tök
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tököt a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, pár percig állni hagyjuk, utána alaposan kicsavarjuk.
Összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és kb annyi liszttel, zsemlemorzsával, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk.
Forró olajban készre sütjük.
Zöldségzöldjével, de akár kaporral is ízesíthetjük még a tököt vagy kaporszósszal vagy aprított petrezselymes paradicsommal is tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »