Tepsis burgonya tócsni recept
Hozzávalók:
- 6 darab közepes burgonya
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál finomliszt
- só és bors ízlés szerint
Tetejére:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- csipet só
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk.
A burgonyákat meghámozzuk és lereszeljük egy nagy lyukú sajtreszelőn.
A reszelt burgonyához adjuk az egész tojásokat, a főzőtejszínt, az olajat, a szódabikarbónát, a lisztet, sót és a borsot, majd alaposan elkeverjük.
A tepsibe beletesszük, szépen elsimítjuk és 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amikor a massza átsült, a tejfölt elkeverjük a lereszelt fokhagymával csipet sóval és rásimítjuk a massza tetejére, majd rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a sütőbe kb 10-15 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









