Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis burgonya tócsni recept

Tepsis burgonya tócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 darab közepes burgonya
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 3 evőkanál finomliszt
    • só és bors ízlés szerint

    Tetejére:

    • 3 evőkanál tejföl
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg reszelt sajt
    • csipet só

    Elkészítése:

    Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk.

    A burgonyákat meghámozzuk és lereszeljük egy nagy lyukú sajtreszelőn.

    A reszelt burgonyához adjuk az egész tojásokat, a főzőtejszínt, az olajat, a szódabikarbónát, a lisztet, sót és a borsot, majd alaposan elkeverjük.

    A tepsibe beletesszük, szépen elsimítjuk és 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.

    Amikor a massza átsült, a tejfölt elkeverjük a lereszelt fokhagymával csipet sóval és rásimítjuk a massza tetejére, majd rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a sütőbe kb 10-15 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá