Tepsis burgonya tócsni recept

Hozzávalók:
- 6 darab közepes burgonya
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál finomliszt
- só és bors ízlés szerint
Tetejére:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- csipet só
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk.
A burgonyákat meghámozzuk és lereszeljük egy nagy lyukú sajtreszelőn.
A reszelt burgonyához adjuk az egész tojásokat, a főzőtejszínt, az olajat, a szódabikarbónát, a lisztet, sót és a borsot, majd alaposan elkeverjük.
A tepsibe beletesszük, szépen elsimítjuk és 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amikor a massza átsült, a tejfölt elkeverjük a lereszelt fokhagymával csipet sóval és rásimítjuk a massza tetejére, majd rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a sütőbe kb 10-15 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »