Tepsis burgonya tócsni recept

Hozzávalók:
- 6 darab közepes burgonya
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál finomliszt
- só és bors ízlés szerint
Tetejére:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- csipet só
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk.
A burgonyákat meghámozzuk és lereszeljük egy nagy lyukú sajtreszelőn.
A reszelt burgonyához adjuk az egész tojásokat, a főzőtejszínt, az olajat, a szódabikarbónát, a lisztet, sót és a borsot, majd alaposan elkeverjük.
A tepsibe beletesszük, szépen elsimítjuk és 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amikor a massza átsült, a tejfölt elkeverjük a lereszelt fokhagymával csipet sóval és rásimítjuk a massza tetejére, majd rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a sütőbe kb 10-15 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »