Tepsis burgonya tócsni recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 darab közepes burgonya
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál finomliszt
- só és bors ízlés szerint
Tetejére:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- csipet só
Elkészítése:
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk.
A burgonyákat meghámozzuk és lereszeljük egy nagy lyukú sajtreszelőn.
A reszelt burgonyához adjuk az egész tojásokat, a főzőtejszínt, az olajat, a szódabikarbónát, a lisztet, sót és a borsot, majd alaposan elkeverjük.
A tepsibe beletesszük, szépen elsimítjuk és 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amikor a massza átsült, a tejfölt elkeverjük a lereszelt fokhagymával csipet sóval és rásimítjuk a massza tetejére, majd rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a sütőbe kb 10-15 percre.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.