Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes padlizsánragu almával recept

Tejszínes padlizsánragu almával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 padlizsán
    • 1 lila hagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 csomó újhagyma
    • 2 alma
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 3 dl főzőtejszín
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    Egy magas falú serpenyőben, vagy wokban olívaolajon megdinsztelem a kockára vágott lila hagymát.

    Hozzáadom a feldarabolt padlizsánt, sózom, és tekerek rá egy kevés borsot. Állandó keverés mellett erős tűzön pirítom, majd 10 perc múlva hozzáadom a zöldjével együtt felaprított újhagymát és a felszeletelt almát, amit előtte négy felé vágtam, és eltávolítottam a magházát.

    Megszórom a felaprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.

    5 perc pirítás után beleöntöm a tejszínt, összeforralom és tálalom.

    Tipp:

    Hirtelen sült (sertés, pulyka , csirke), szelet-, vagy apróhús mellé kiváló kísérő. Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.

    A tejszínes padlizsánragu almával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 86 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá