Tejszínes padlizsánragu almával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes padlizsánragu almával

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1 lila hagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 alma
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl főzőtejszín
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

Egy magas falú serpenyőben, vagy wokban olívaolajon megdinsztelem a kockára vágott lila hagymát.

Hozzáadom a feldarabolt padlizsánt, sózom, és tekerek rá egy kevés borsot. Állandó keverés mellett erős tűzön pirítom, majd 10 perc múlva hozzáadom a zöldjével együtt felaprított újhagymát és a felszeletelt almát, amit előtte négy felé vágtam, és eltávolítottam a magházát.

Megszórom a felaprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.

5 perc pirítás után beleöntöm a tejszínt, összeforralom és tálalom.

Tipp:

Hirtelen sült (sertés, pulyka , csirke), szelet-, vagy apróhús mellé kiváló kísérő. Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.