Tejfölös karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol rózsáira szedve
- só
- vaj, prézli
- 5 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
1 kg karfiolt rózsáira szedve jól megmosunk, és forró sós vízben puhára főzzük.
Amikor megfőtt akkor leszűrjük és kivajazott, prézlizett tepsibe rakjuk úgy, hogy a rózsái felfelé legyenek.
5 dl tejfölt 4 tojás sárgájával kikeverjük, és a karfiolra öntjük.
A tetejére vaj darabkákat szórunk, de lehet kakas taréjra irdalt szalonnát is tenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »