Tejfölös karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol rózsáira szedve
- só
- vaj, prézli
- 5 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
1 kg karfiolt rózsáira szedve jól megmosunk, és forró sós vízben puhára főzzük.
Amikor megfőtt akkor leszűrjük és kivajazott, prézlizett tepsibe rakjuk úgy, hogy a rózsái felfelé legyenek.
5 dl tejfölt 4 tojás sárgájával kikeverjük, és a karfiolra öntjük.
A tetejére vaj darabkákat szórunk, de lehet kakas taréjra irdalt szalonnát is tenni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »