Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-gombás karfiol recept

Tejfölös-gombás karfiol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes karfiol
    • 1 doboz gombakonzerv
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt
    • só ízlés szerint
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

    A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával.

    Rátesszük a lecsepegtetett karfiolt és a gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel.

    Amikor megfőtt, liszttel lekevert tejföllel behabarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá