Tejfölös-gombás karfiol

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes karfiol
  • 1 doboz gombakonzerv
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával.

Rátesszük a lecsepegtetett karfiolt és a gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel.

Amikor megfőtt, liszttel lekevert tejföllel behabarjuk.