Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös töltött krumpli sajttal, bacon-nel, zsályával, szezámos mártogatóssal recept

Sütőtökös töltött krumpli sajttal, bacon-nel, zsályával, szezámos mártogatóssal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 8 nagy krumpli
    • 6 szelet bacon
    • 50 dkg sütőtök
    • 8 levél zsálya
    • 7 dkg vaj
    • 2 ek olívaolaj
    • Só, bors
    • 4 ek reszelt pecorino
    • 4 ek reszelt cheddar
    • 1-1,5 dl habtejszín

    A mártáshoz:

    • 3 nagy ek tahini
    • 4 nagy ek joghurt
    • 4 nagy ek tejföl
    • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
    • 1 tk citromlé
    • 2 ek földimogyoró-olaj
    • Só, bors

    Elkészítése:

    A mártáshoz valókat összekeverjük, pár órára behűtjük.

    A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, az egész krumplikkal együtt mehetnek a 190 fokos sütőbe kb. 1 órára.

    Mikor mindkettő megpuhult (kést beleszúrva ellenőrizzük), kivesszük a sütőből, langyosra hűtjük.

    A krumplikat félbevágjuk, húsuk nagy részét egy tálba kaparjuk. A sütőtök húsa is mehet bele.

    A zsályákat 2 dkg vaj és az olívaolaj keverékén ropogósra sütjük, pár perc papírtörlőn száradás után belemorzsoljuk a tálba.

    Ugyanebben a serpenyőben megsütjük a bacon-t is, ezt is langyosra hűtjük, és a tálba morzsoljuk.

    Mehet hozzá a maradék vaj, a reszelt sajt, kevés só és sok bors. Villával összenyomkodjuk, nem kell teljesen egyneműre, darabos maradhat.

    Hozzáöntjük a tejszínt, hogy ne legyen nagyon száraz, de semmiképp ne folyjon. Megkóstoljuk, ha kell, a són még igazítunk.

    Visszakanalazzuk a krumplihéjakba, majd visszatoljuk a sütőbe 20-30 percre, míg a töltelék széle itt-ott megbarnul.

    Az öntettel és némi extra petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá