Sütőben sült krumpli camembert sajttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg camembert sajt
- 50 dkg héjában főtt burgonya
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1/2 dl száraz fehérbor
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 dl tejszín
- kevés vaj
- só, bors, curry, kevés tárkonylevél
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. A megtisztított hagymát és szalonnát kockára vágjuk.
Egy serpenyőben a hagymát a szalonnával együtt üvegesre pirítjuk, majd fűszerezzük és felöntjük borral, majd kb 5 percig főzzük.
Óvatosan összekeverjük a burgonyát a hagymás szalonnával és kivajazott római tálba tesszük. Felöntjük a tejszínnel, rátesszük a kettévágott camembert úgy, hogy a penészes fele felül kerüljön és előmelegített sütőben megsütjük, amíg a sajt kissé megpirul.
Még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »









