Sütőben sült krumpli camembert sajttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg camembert sajt
- 50 dkg héjában főtt burgonya
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1/2 dl száraz fehérbor
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 dl tejszín
- kevés vaj
- só, bors, curry, kevés tárkonylevél
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. A megtisztított hagymát és szalonnát kockára vágjuk.
Egy serpenyőben a hagymát a szalonnával együtt üvegesre pirítjuk, majd fűszerezzük és felöntjük borral, majd kb 5 percig főzzük.
Óvatosan összekeverjük a burgonyát a hagymás szalonnával és kivajazott római tálba tesszük. Felöntjük a tejszínnel, rátesszük a kettévágott camembert úgy, hogy a penészes fele felül kerüljön és előmelegített sütőben megsütjük, amíg a sajt kissé megpirul.
Még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »