Sütőben sült krumpli camembert sajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg camembert sajt
  • 50 dkg héjában főtt burgonya
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 dl tejszín
  • kevés vaj
  • só, bors, curry, kevés tárkonylevél

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. A megtisztított hagymát és szalonnát kockára vágjuk.

Egy serpenyőben a hagymát a szalonnával együtt üvegesre pirítjuk, majd fűszerezzük és felöntjük borral, majd kb 5 percig főzzük.

Óvatosan összekeverjük a burgonyát a hagymás szalonnával és kivajazott római tálba tesszük. Felöntjük a tejszínnel, rátesszük a kettévágott camembert úgy, hogy a penészes fele felül kerüljön és előmelegített sütőben megsütjük, amíg a sajt kissé megpirul.

Még melegen tálaljuk.