Sült tök mézzel és dióval recept
Hozzávalók:
- 1 közepes sütőtök
- 4 evőkanál akác vagy vegyes virágméz
- 5 dkg durvára vágott dióbél
Elkészítése:
A sütőtököt hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A sütőtök felső, vastagabb részét éles késsel bevagdossuk.
A tököt sütőbe helyezzük és kb 10 percig közepes lángon sütjük.
Ezután kivesszük és egy-egy evőkanál mézet csurgatunk a tökökre, illetve megszórjuk a darált dióval. Visszatesszük a sütőbe sülni takarék lángon.
Kb 10 perc után a tököket további egy-egy evőkanál mézzel csurgatjuk le. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, ameddig a villa a tök vastagabb részébe is könnyen belemegy.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










