Sült tök mézzel és dióval recept

Hozzávalók:
- 1 közepes sütőtök
- 4 evőkanál akác vagy vegyes virágméz
- 5 dkg durvára vágott dióbél
Elkészítése:
A sütőtököt hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A sütőtök felső, vastagabb részét éles késsel bevagdossuk.
A tököt sütőbe helyezzük és kb 10 percig közepes lángon sütjük.
Ezután kivesszük és egy-egy evőkanál mézet csurgatunk a tökökre, illetve megszórjuk a darált dióval. Visszatesszük a sütőbe sülni takarék lángon.
Kb 10 perc után a tököket további egy-egy evőkanál mézzel csurgatjuk le. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, ameddig a villa a tök vastagabb részébe is könnyen belemegy.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »