Sült tök mézzel és dióval recept

Hozzávalók:
- 1 közepes sütőtök
- 4 evőkanál akác vagy vegyes virágméz
- 5 dkg durvára vágott dióbél
Elkészítése:
A sütőtököt hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A sütőtök felső, vastagabb részét éles késsel bevagdossuk.
A tököt sütőbe helyezzük és kb 10 percig közepes lángon sütjük.
Ezután kivesszük és egy-egy evőkanál mézet csurgatunk a tökökre, illetve megszórjuk a darált dióval. Visszatesszük a sütőbe sülni takarék lángon.
Kb 10 perc után a tököket további egy-egy evőkanál mézzel csurgatjuk le. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, ameddig a villa a tök vastagabb részébe is könnyen belemegy.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »