Sült tök dióval és mogyoróval recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 sütőtök
- 1 csésze dióbél
- 1/2 csésze pirított, sós földimogyoró
- 2 ek méz
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A sütnivaló tököt kívülről áttörölgetjük, kettévágjuk, magházát egy evőkanállal kivájjuk és feldaraboljuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire tesszük és 30 percig sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, ráhalmozzuk a csonthéjas gyümölcsöket, kicsi mézet csorgatunk rájuk és legalább 12-15 percre visszatesszük sülni.
A pirított dió és mogyoró ropogós állaga nagyon jól ellensúlyozza a vajpuha mézes-édes sült tököt, kiváló őszi csemege.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Nálunk mindenki nagyon szeret rágcsálni, ezért nem sajnáltam sem a diót, sem a mogyorót, de természetesen ennél lehet sokkal kevesebb csonthéjassal is sütögetni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.