Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült tök dióval és mogyoróval recept

Sült tök dióval és mogyoróval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 sütőtök
    • 1 csésze dióbél
    • 1/2 csésze pirított, sós földimogyoró
    • 2 ek méz

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

    A sütnivaló tököt kívülről áttörölgetjük, kettévágjuk, magházát egy evőkanállal kivájjuk és feldaraboljuk.

    Sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire tesszük és 30 percig sütjük.

    Ezután kivesszük a sütőből, ráhalmozzuk a csonthéjas gyümölcsöket, kicsi mézet csorgatunk rájuk és legalább 12-15 percre visszatesszük sülni.

    A pirított dió és mogyoró ropogós állaga nagyon jól ellensúlyozza a vajpuha mézes-édes sült tököt, kiváló őszi csemege.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Nálunk mindenki nagyon szeret rágcsálni, ezért nem sajnáltam sem a diót, sem a mogyorót, de természetesen ennél lehet sokkal kevesebb csonthéjassal is sütögetni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá