Sült tök dióval és mogyoróval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök
  • 1 csésze dióbél
  • 1/2 csésze pirított, sós földimogyoró
  • 2 ek méz

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A sütnivaló tököt kívülről áttörölgetjük, kettévágjuk, magházát egy evőkanállal kivájjuk és feldaraboljuk.

Sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire tesszük és 30 percig sütjük.

Ezután kivesszük a sütőből, ráhalmozzuk a csonthéjas gyümölcsöket, kicsi mézet csorgatunk rájuk és legalább 12-15 percre visszatesszük sülni.

A pirított dió és mogyoró ropogós állaga nagyon jól ellensúlyozza a vajpuha mézes-édes sült tököt, kiváló őszi csemege.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Nálunk mindenki nagyon szeret rágcsálni, ezért nem sajnáltam sem a diót, sem a mogyorót, de természetesen ennél lehet sokkal kevesebb csonthéjassal is sütögetni.