Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A sütnivaló tököt kívülről áttörölgetjük, kettévágjuk, magházát egy evőkanállal kivájjuk és feldaraboljuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire tesszük és 30 percig sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, ráhalmozzuk a csonthéjas gyümölcsöket, kicsi mézet csorgatunk rájuk és legalább 12-15 percre visszatesszük sülni.
A pirított dió és mogyoró ropogós állaga nagyon jól ellensúlyozza a vajpuha mézes-édes sült tököt, kiváló őszi csemege.
Jó étvágyat kívánok!
Nálunk mindenki nagyon szeret rágcsálni, ezért nem sajnáltam sem a diót, sem a mogyorót, de természetesen ennél lehet sokkal kevesebb csonthéjassal is sütögetni.