Sült mézes sárgarépa recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1,5 evőkanál méz
- 1 chili paprika aprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipetnyi só
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint aprított petrezselyem
Elkészítése:
A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk tetszés szerinti méretűre.
Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a felvágott sárgarépát, adjuk hozzá az aprított chilit. Mérsékeljük a hőfokot, így tegyük hozzá a mézet, a kakukkfüvet és sózzuk ízlésünk szerint.
Pároljuk elő a zöldséget nagyjából 5-8 percig, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Az elkészült sárgarépára szórjunk aprított petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









