Sült mézes sárgarépa recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1,5 evőkanál méz
- 1 chili paprika aprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipetnyi só
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint aprított petrezselyem
Elkészítése:
A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk tetszés szerinti méretűre.
Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a felvágott sárgarépát, adjuk hozzá az aprított chilit. Mérsékeljük a hőfokot, így tegyük hozzá a mézet, a kakukkfüvet és sózzuk ízlésünk szerint.
Pároljuk elő a zöldséget nagyjából 5-8 percig, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Az elkészült sárgarépára szórjunk aprított petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »