Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-sajtos töltött krumpli recept

Spenótos-sajtos töltött krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb krumpli ( 20-23 dkg darabonként)
    • őrölt bors
    • kb. 35-40 dkg spenót
    • 1 zöld hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 4-5 koktél paradicsom
    • 3-4  szárított paradicsom
    • 15 dkg sajt vegyesen (trappista, mozzarella, zöld fűszeres kecskesajt – ez utóbbi a kevesebb)
    • 1 tk kókuszzsír

    Elkészítése:

    A krumplikat jól megmossuk, majd enyhén sós, bő vízben megfőzzük (kb. 20-25 perc).

    Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, lerázzuk róla a vizet.
    A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felvágjuk.

    Egy serpenyőben felforrósítunk egy ek olívaolajat, beletesszük a kókuszzsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot és fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd élénk tűzön elfőzzük a levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A paradicsomokat megmossuk és kettőbe vágjuk, a trappista sajtot lereszeljük.

    Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.

    A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét (azt megeheti a háziasszony, én nagyon szeretem), hogy ne billegjenek, azután a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk. Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk az apróra vágott aszalt paradicsommal, végül belenyomkodjuk a kecskesajt darabokat, mozzarella golyókat, rátesszük a félbevágott paradicsomot, meghintjük a trappista sajttal, a tetejére locsoljuk a megmaradt egy evőkanál olívaolajat és 200 fokos sütőbe tesszük.

    Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).

    Tipp:

    Bármilyen sajtot használhatunk. Ha valaki tartalmasabb ételre vágyik tehet a tetejére bacont is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá