Spenótos-sajtos töltött krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb krumpli ( 20-23 dkg darabonként)
  • őrölt bors
  • kb. 35-40 dkg spenót
  • 1 zöld hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 4-5 koktél paradicsom
  • 3-4  szárított paradicsom
  • 15 dkg sajt vegyesen (trappista, mozzarella, zöld fűszeres kecskesajt – ez utóbbi a kevesebb)
  • 1 tk kókuszzsír

Elkészítése:

A krumplikat jól megmossuk, majd enyhén sós, bő vízben megfőzzük (kb. 20-25 perc).

Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, lerázzuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felvágjuk.

Egy serpenyőben felforrósítunk egy ek olívaolajat, beletesszük a kókuszzsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot és fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd élénk tűzön elfőzzük a levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A paradicsomokat megmossuk és kettőbe vágjuk, a trappista sajtot lereszeljük.

Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.

A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét (azt megeheti a háziasszony, én nagyon szeretem), hogy ne billegjenek, azután a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk. Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk az apróra vágott aszalt paradicsommal, végül belenyomkodjuk a kecskesajt darabokat, mozzarella golyókat, rátesszük a félbevágott paradicsomot, meghintjük a trappista sajttal, a tetejére locsoljuk a megmaradt egy evőkanál olívaolajat és 200 fokos sütőbe tesszük.

Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).

Tipp:

Bármilyen sajtot használhatunk. Ha valaki tartalmasabb ételre vágyik tehet a tetejére bacont is.