Sajtos rántott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- ízlés szerint só
Panírhoz:
- 8 dkg liszt
- 4 dkg kukoricaliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Zsemlemorzsához:
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 4-5 zsenge karfiol levél apróra vágva
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 5 dg reszelt füstölt sajt
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A karfiol fejet szedjük szét rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Egy nagyobb lábosban forraljunk fel alaposan megsózott vizet. Felforrás után dobjuk bele a karfiolrózsákat. Amikor újra felforrt, vegyük ki a karfiolt és hideg vízzel öblítsük le. Rakjuk félre kihűlni.
A karfiol zsenge leveleit vágjuk nagyon apróra. A kihűlt karfiolrózsákat sózzuk meg.
A kétféle lisztet keverjük össze és forgassuk meg benne a karfiolt. A tojásokat verjük fel, majd forgassuk meg benne a lisztezett karfiol rózsákat. A zsemlemorzsában keverjük el a karfiol összevágott zsenge levelit, a kétféle sajtot, majd forgassuk bele a karfiolt.
Bő, forró olajban készre sütjük a karfiol rózsákat, majd papírtörlőn csepegtessük róla a felesleges zsiradékot.
Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel vagy mártogatóssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »