Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rántott karfiol recept

Sajtos rántott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg karfiol
    • ízlés szerint só

    Panírhoz:

    • 8 dkg liszt
    • 4 dkg kukoricaliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Zsemlemorzsához:

    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 4-5 zsenge karfiol levél apróra vágva
    • 5 dkg reszelt parmezán sajt
    • 5 dg reszelt füstölt sajt

    Sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A karfiol fejet szedjük szét rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Egy nagyobb lábosban forraljunk fel alaposan megsózott vizet. Felforrás után dobjuk bele a karfiolrózsákat. Amikor újra felforrt, vegyük ki a karfiolt és hideg vízzel öblítsük le. Rakjuk félre kihűlni.

    A karfiol zsenge leveleit vágjuk nagyon apróra. A kihűlt karfiolrózsákat sózzuk meg.

    A kétféle lisztet keverjük össze és forgassuk meg benne a karfiolt. A tojásokat verjük fel, majd forgassuk meg benne a lisztezett karfiol rózsákat. A zsemlemorzsában keverjük el a karfiol összevágott zsenge levelit, a kétféle sajtot, majd forgassuk bele a karfiolt.

    Bő, forró olajban készre sütjük a karfiol rózsákat, majd papírtörlőn csepegtessük róla a felesleges zsiradékot.

    Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel vagy mártogatóssal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá