Sajtos rántott karfiol recept
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- ízlés szerint só
Panírhoz:
- 8 dkg liszt
- 4 dkg kukoricaliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Zsemlemorzsához:
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 4-5 zsenge karfiol levél apróra vágva
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 5 dg reszelt füstölt sajt
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A karfiol fejet szedjük szét rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Egy nagyobb lábosban forraljunk fel alaposan megsózott vizet. Felforrás után dobjuk bele a karfiolrózsákat. Amikor újra felforrt, vegyük ki a karfiolt és hideg vízzel öblítsük le. Rakjuk félre kihűlni.
A karfiol zsenge leveleit vágjuk nagyon apróra. A kihűlt karfiolrózsákat sózzuk meg.
A kétféle lisztet keverjük össze és forgassuk meg benne a karfiolt. A tojásokat verjük fel, majd forgassuk meg benne a lisztezett karfiol rózsákat. A zsemlemorzsában keverjük el a karfiol összevágott zsenge levelit, a kétféle sajtot, majd forgassuk bele a karfiolt.
Bő, forró olajban készre sütjük a karfiol rózsákat, majd papírtörlőn csepegtessük róla a felesleges zsiradékot.
Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel vagy mártogatóssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









