Sajtos rántott karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • ízlés szerint só

Panírhoz:

  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg kukoricaliszt
  • 3 tojás

Zsemlemorzsához:

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4-5 zsenge karfiol levél apróra vágva
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 5 dg reszelt füstölt sajt

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A karfiol fejet szedjük szét rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Egy nagyobb lábosban forraljunk fel alaposan megsózott vizet. Felforrás után dobjuk bele a karfiolrózsákat. Amikor újra felforrt, vegyük ki a karfiolt és hideg vízzel öblítsük le. Rakjuk félre kihűlni.

A karfiol zsenge leveleit vágjuk nagyon apróra. A kihűlt karfiolrózsákat sózzuk meg.

A kétféle lisztet keverjük össze és forgassuk meg benne a karfiolt. A tojásokat verjük fel, majd forgassuk meg benne a lisztezett karfiol rózsákat. A zsemlemorzsában keverjük el a karfiol összevágott zsenge levelit, a kétféle sajtot, majd forgassuk bele a karfiolt.

Bő, forró olajban készre sütjük a karfiol rózsákat, majd papírtörlőn csepegtessük róla a felesleges zsiradékot.

Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel vagy mártogatóssal.