Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal recept

Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a cukkinifasírthoz:

    • 40 dkg cukkini (leve kinyomva)
    • 10 dkg sajt
    • 4-5 ek zsemlemorzsa
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 tk só
    • őrölt bors

    Panírozáshoz:

    • 5 ek liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • bő olaj a sütéshez

    Tejszínes paszternák hozzávalói:

    • 50 dkg paszternák
    • 1 db vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg sajt
    • 5 dkg vaj
    • 3 dl tejszín
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A cukkinit reszeljük le, majd a sóval keverjük össze. Hagyjuk kb. fél órát állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét. (kinyomkodás után mérjük meg!!!!)

    Ezután reszeljük hozzá a sajtot, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a tojást, a fele mennyiségű zsemlemorzsát, és ízlés szerint őrölt borsot. Kezdjük el összegyúrni, és apránként adjuk hozzá a maradék zsemlemorzsát, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk. Ezután formázzunk a masszából kisebb pogácsákat.

    A megformázott pogácsákat ezután óvatosan forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (én duplán paníroztam be, így újra lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába forgattam bele)

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd óvatosan helyezzük bele a cukkinipogácsákat. Ezután közepes lángon, süssük mind a két oldalát szép pirosra, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szépen átsüljön)

    A paszternákot tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután öntsük fel vízzel, és alaposan mossuk meg, majd tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük le.

    A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és az alaposan lecsepegtetett paszternákot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a tejszínnel. Addig hagyjuk a gázon, még elkezd forrni. Ekkor vegyük le, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd fedjük le a serpenyőt fóliával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

    Tálaláskor a sajtos cukkinifasírtot a tejszínes paszternákkal kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá