Hozzávalók:
Hozzávalók a cukkinifasírthoz:
Panírozáshoz:
Tejszínes paszternák hozzávalói:
Elkészítése:
A cukkinit reszeljük le, majd a sóval keverjük össze. Hagyjuk kb. fél órát állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét. (kinyomkodás után mérjük meg!!!!)
Ezután reszeljük hozzá a sajtot, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a tojást, a fele mennyiségű zsemlemorzsát, és ízlés szerint őrölt borsot. Kezdjük el összegyúrni, és apránként adjuk hozzá a maradék zsemlemorzsát, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk. Ezután formázzunk a masszából kisebb pogácsákat.
A megformázott pogácsákat ezután óvatosan forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (én duplán paníroztam be, így újra lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába forgattam bele)
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd óvatosan helyezzük bele a cukkinipogácsákat. Ezután közepes lángon, süssük mind a két oldalát szép pirosra, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szépen átsüljön)
A paszternákot tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután öntsük fel vízzel, és alaposan mossuk meg, majd tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük le.
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és az alaposan lecsepegtetett paszternákot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a tejszínnel. Addig hagyjuk a gázon, még elkezd forrni. Ekkor vegyük le, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd fedjük le a serpenyőt fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
Tálaláskor a sajtos cukkinifasírtot a tejszínes paszternákkal kínáljuk.