Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes bundában sült cukkini karikák recept

Sajtkrémes bundában sült cukkini karikák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb cukkini
    • 1 kk só
    • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 6-7 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 tömlős sajtkrém (100g)
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 3 púpos ek liszt
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A megmosott cukkini két végét levágjuk, majd kb. 7-8 mm vastag karikákra vágjuk.
    A magvas részt és a héját eltávolítjuk.

    Minden egyes darabot meghintünk sóval, és félretesszük kb. 20 percre, míg levet ereszt.

    Egy tálba a sajtkrémet a tojással és a fűszerekkel simára keverjük. (A tömlős sajtot könnyebb eldolgozni, ha korábban kivettük a hűtőből.) Beleszórjuk a lisztet, és a tejjel lazítjuk. Sűrű, palacsintaszerű tésztát kapunk.

    Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.

    A forgatáshoz egy tálkába szórjuk a lisztet.

    A cukkiniról leöntjük a levet, először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Igyekszem még kihasználni a kertben termett friss cukkinit, mielőtt végleg tönkremennek a növények. Próbálok új ételeket kitalálni, hogy ne váljon unalmassá. Bár nagyon kedveljük a rántott változatot, de ez most egy egész más, hisz nem ropogós, hanem inkább puha a bunda, amiben a cukkini szaftos, lédús. Remek fogás egy fokhagymás-tejfölös mártogatós társaságában, de a hagyományos köretekkel (rizs, krumplipüré, vagy főzelék) is kínálhatjuk.

    A sajtkrémes bundában sült cukkini karikák kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 112 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá