Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A megmosott cukkini két végét levágjuk, majd kb. 7-8 mm vastag karikákra vágjuk.
A magvas részt és a héját eltávolítjuk.
Minden egyes darabot meghintünk sóval, és félretesszük kb. 20 percre, míg levet ereszt.
Egy tálba a sajtkrémet a tojással és a fűszerekkel simára keverjük. (A tömlős sajtot könnyebb eldolgozni, ha korábban kivettük a hűtőből.) Beleszórjuk a lisztet, és a tejjel lazítjuk. Sűrű, palacsintaszerű tésztát kapunk.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.
A forgatáshoz egy tálkába szórjuk a lisztet.
A cukkiniról leöntjük a levet, először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Igyekszem még kihasználni a kertben termett friss cukkinit, mielőtt végleg tönkremennek a növények. Próbálok új ételeket kitalálni, hogy ne váljon unalmassá. Bár nagyon kedveljük a rántott változatot, de ez most egy egész más, hisz nem ropogós, hanem inkább puha a bunda, amiben a cukkini szaftos, lédús. Remek fogás egy fokhagymás-tejfölös mártogatós társaságában, de a hagyományos köretekkel (rizs, krumplipüré, vagy főzelék) is kínálhatjuk.