Rántott kelbimbó recept

Hozzávalók:
- 1,15 kg kelbimbó pucolva
- só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 3 ek liszt
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megpucolt kelbimbót forrás után sózott vízben félpuhára főzzük.
Habosra keverjük a tejet és a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd sózzuk, borsozzuk a masszát. Azután kis adagokban forgassuk meg benne a kelbimbókat.
Felforrósított olajban kis adagokban aranyszínűre sütjük a kelbimbókat. Ezt követően papírtörlőre szedjük, leitatjuk róluk a felesleges olajat.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »