Rántott kelbimbó recept

Hozzávalók:
- 1,15 kg kelbimbó pucolva
- só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 3 ek liszt
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megpucolt kelbimbót forrás után sózott vízben félpuhára főzzük.
Habosra keverjük a tejet és a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd sózzuk, borsozzuk a masszát. Azután kis adagokban forgassuk meg benne a kelbimbókat.
Felforrósított olajban kis adagokban aranyszínűre sütjük a kelbimbókat. Ezt követően papírtörlőre szedjük, leitatjuk róluk a felesleges olajat.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »