Pikáns paradicsomos bab recept

Hozzávalók:
- 25 dkg vörösbab
- 20 dkg paradicsom
- 15 dkg vöröshagyma (lehet lilával is keverni)
- 5 dkg savanyított gyöngyhagyma
- só, fehér bors, bazsalikom, oregáno és metélőhagyma
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük a félbevágott gyöngyhagymát.
Erre jöhet a nagy kockára vágott vöröshagyma. Kicsit megsózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét. Nem akarjuk, hogy megpiruljon!
Ahogy elkezd pirulni, jöhet a felkockázott paradicsom (lehet héjával együtt is). Ekkor fűszerezzük intenzívebben és öntsünk kicsit a gyöngyhagyma levéből is az ételbe, ettől lesz igazán pikáns.
Ha áztatott babból készítjük, akkor előre félig megfőzzük meg (vagy kicsit még tovább), attól függően, mennyire szeretnénk szétfőzni a paradicsomot. A konzervbab ilyen szempontból egyszerűbb, hiszen pár perc főzés után, máris puha.
Szóval, beletesszük a babot és igényünknek megfelelően készre főzzük. Én szeretem, ha minden harapható állagú.
Liszt szórással sűrítjük. Persze lehet más módszerrel is, de én nem szeretek hozzá adni semmi plusz zsiradékot.
Tipp:
Önmagában is remek, de tésztával, rizzsel esetleg kuszkusszal is kiváló.
Remek plusz fűszer lehet még: fehérbor, rozmaring, fokhagyma.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »