Pikáns paradicsomos bab recept

Hozzávalók:
- 25 dkg vörösbab
- 20 dkg paradicsom
- 15 dkg vöröshagyma (lehet lilával is keverni)
- 5 dkg savanyított gyöngyhagyma
- só, fehér bors, bazsalikom, oregáno és metélőhagyma
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük a félbevágott gyöngyhagymát.
Erre jöhet a nagy kockára vágott vöröshagyma. Kicsit megsózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét. Nem akarjuk, hogy megpiruljon!
Ahogy elkezd pirulni, jöhet a felkockázott paradicsom (lehet héjával együtt is). Ekkor fűszerezzük intenzívebben és öntsünk kicsit a gyöngyhagyma levéből is az ételbe, ettől lesz igazán pikáns.
Ha áztatott babból készítjük, akkor előre félig megfőzzük meg (vagy kicsit még tovább), attól függően, mennyire szeretnénk szétfőzni a paradicsomot. A konzervbab ilyen szempontból egyszerűbb, hiszen pár perc főzés után, máris puha.
Szóval, beletesszük a babot és igényünknek megfelelően készre főzzük. Én szeretem, ha minden harapható állagú.
Liszt szórással sűrítjük. Persze lehet más módszerrel is, de én nem szeretek hozzá adni semmi plusz zsiradékot.
Tipp:
Önmagában is remek, de tésztával, rizzsel esetleg kuszkusszal is kiváló.
Remek plusz fűszer lehet még: fehérbor, rozmaring, fokhagyma.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »