Paradicsomos cukkinipörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 1 zsenge cukkini
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk cukor
- só
- őrölt színes bors
- 1 marék bazsalikom
- 1 ek olívaolaj (v. rizsolaj)
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
Jó érett paradicsomokat válasszunk, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A cukkinit vágjuk fel szintén nagyobb kockákra.
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a friss bazsalikomot vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felkockázott paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, és az apróra vágott bazsalikommal. (a cukor elveszi a paradicsom savasságát)
Ezután a serpenyőt félig lefedve, pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, és pároljuk tovább.
Amikor a cukkini már roppanósra párolódott, és a paradicsom leve kissé besűrűsödött, zárjuk el a gázt, majd a serpenyőt lefedve tartsuk melegen tálalásig.
Tálaláskor az elkészült paradicsomos cukkinipörköltet bőséges szafttal együtt szedjük tányérra, csipkedjük rá a füstölt sajtot, majd friss kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk. Ízlés szerint készíthetünk mellé köretet is, de kenyérrel, vagy péksüteménnyel tunkolva a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »