Hozzávalók:
Elkészítése:
Jó érett paradicsomokat válasszunk, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A cukkinit vágjuk fel szintén nagyobb kockákra.
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a friss bazsalikomot vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felkockázott paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, és az apróra vágott bazsalikommal. (a cukor elveszi a paradicsom savasságát)
Ezután a serpenyőt félig lefedve, pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, és pároljuk tovább.
Amikor a cukkini már roppanósra párolódott, és a paradicsom leve kissé besűrűsödött, zárjuk el a gázt, majd a serpenyőt lefedve tartsuk melegen tálalásig.
Tálaláskor az elkészült paradicsomos cukkinipörköltet bőséges szafttal együtt szedjük tányérra, csipkedjük rá a füstölt sajtot, majd friss kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk. Ízlés szerint készíthetünk mellé köretet is, de kenyérrel, vagy péksüteménnyel tunkolva a legfinomabb.