Pagodakarfiol torta recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb pagodakarfiol
- 7 szelet bacon
A forma kikenéséhez:
- vaj
- GM zabpehely
- 10 dkg reszelt sajt
- só
A besamell mártáshoz:
- 10 dkg vaj
- 1 liter tej
- 2-3 ek rizsliszt
- só
Elkészítése:
Egy piteformát kivajazunk és GM zabpehellyel vagy GM morzsával megszórunk.
A karfiolt rózsáira szedjük és kb 5 percig főzzük enyhén sós vízben. A karfiol maradjon roppanós, ne főzzük túl!
A mártáshoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a rizslisztet, készítsünk világos rántást, majd öntsük fel a forró tejjel, sóval ízesítsük és forraljuk be. N nem kell, hogy túl sűrű legyen a mártás, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is.
A karfiolrózsákat rakosgassuk a vajazott-GM morzsával szórt formába, öntsük le a mártással, a tetejére tegyük a felgöngyölt bacon szeleteket.
Előmelegített 190-200 fokos sütőben, kb 30 perc alatt süssük készre. Azonnal szervírozható.
Tipp:
Karfiolból, brokkoliból is elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »