Pagodakarfiol torta recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb pagodakarfiol
- 7 szelet bacon
A forma kikenéséhez:
- vaj
- GM zabpehely
- 10 dkg reszelt sajt
- só
A besamell mártáshoz:
- 10 dkg vaj
- 1 liter tej
- 2-3 ek rizsliszt
- só
Elkészítése:
Egy piteformát kivajazunk és GM zabpehellyel vagy GM morzsával megszórunk.
A karfiolt rózsáira szedjük és kb 5 percig főzzük enyhén sós vízben. A karfiol maradjon roppanós, ne főzzük túl!
A mártáshoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a rizslisztet, készítsünk világos rántást, majd öntsük fel a forró tejjel, sóval ízesítsük és forraljuk be. N nem kell, hogy túl sűrű legyen a mártás, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is.
A karfiolrózsákat rakosgassuk a vajazott-GM morzsával szórt formába, öntsük le a mártással, a tetejére tegyük a felgöngyölt bacon szeleteket.
Előmelegített 190-200 fokos sütőben, kb 30 perc alatt süssük készre. Azonnal szervírozható.
Tipp:
Karfiolból, brokkoliból is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









