Pagodakarfiol torta recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb pagodakarfiol
- 7 szelet bacon
A forma kikenéséhez:
- vaj
- GM zabpehely
- 10 dkg reszelt sajt
- só
A besamell mártáshoz:
- 10 dkg vaj
- 1 liter tej
- 2-3 ek rizsliszt
- só
Elkészítése:
Egy piteformát kivajazunk és GM zabpehellyel vagy GM morzsával megszórunk.
A karfiolt rózsáira szedjük és kb 5 percig főzzük enyhén sós vízben. A karfiol maradjon roppanós, ne főzzük túl!
A mártáshoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a rizslisztet, készítsünk világos rántást, majd öntsük fel a forró tejjel, sóval ízesítsük és forraljuk be. N nem kell, hogy túl sűrű legyen a mártás, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is.
A karfiolrózsákat rakosgassuk a vajazott-GM morzsával szórt formába, öntsük le a mártással, a tetejére tegyük a felgöngyölt bacon szeleteket.
Előmelegített 190-200 fokos sütőben, kb 30 perc alatt süssük készre. Azonnal szervírozható.
Tipp:
Karfiolból, brokkoliból is elkészíthető.