Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pagodakarfiol torta recept

Pagodakarfiol torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb pagodakarfiol
    • 7 szelet bacon

    A forma kikenéséhez:

    • vaj
    • GM zabpehely
    • 10 dkg reszelt sajt

    A besamell mártáshoz:

    • 10 dkg vaj
    • 1 liter tej
    • 2-3 ek rizsliszt

    Elkészítése:

    Egy piteformát kivajazunk és GM zabpehellyel vagy GM morzsával megszórunk.

    A karfiolt rózsáira szedjük és kb 5 percig főzzük enyhén sós vízben. A karfiol maradjon roppanós, ne főzzük túl!

    A mártáshoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a rizslisztet, készítsünk világos rántást, majd öntsük fel a forró tejjel, sóval ízesítsük és forraljuk be. N nem kell, hogy túl sűrű legyen a mártás, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is.

    A karfiolrózsákat rakosgassuk a vajazott-GM morzsával szórt formába, öntsük le a mártással, a tetejére tegyük a felgöngyölt bacon szeleteket.

    Előmelegített 190-200 fokos sütőben, kb 30 perc alatt süssük készre. Azonnal szervírozható.

    Tipp:

    Karfiolból, brokkoliból is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá