Pagodakarfiol torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kisebb pagodakarfiol
  • 7 szelet bacon

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • GM zabpehely
  • 10 dkg reszelt sajt

A besamell mártáshoz:

  • 10 dkg vaj
  • 1 liter tej
  • 2-3 ek rizsliszt

Elkészítése:

Egy piteformát kivajazunk és GM zabpehellyel vagy GM morzsával megszórunk.

A karfiolt rózsáira szedjük és kb 5 percig főzzük enyhén sós vízben. A karfiol maradjon roppanós, ne főzzük túl!

A mártáshoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a rizslisztet, készítsünk világos rántást, majd öntsük fel a forró tejjel, sóval ízesítsük és forraljuk be. N nem kell, hogy túl sűrű legyen a mártás, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is.

A karfiolrózsákat rakosgassuk a vajazott-GM morzsával szórt formába, öntsük le a mártással, a tetejére tegyük a felgöngyölt bacon szeleteket.

Előmelegített 190-200 fokos sütőben, kb 30 perc alatt süssük készre. Azonnal szervírozható.

Tipp:

Karfiolból, brokkoliból is elkészíthető.