Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsános gombás szósz tésztával recept

Padlizsános gombás szósz tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db padlizsán
    • 250 g csiperke gomba (én barna csiperkét használtam)
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kk citrombors
    • 1/4 citrom leve vagy ugyanennyi citromlé
    • só és fehér bors, ízlés szerint
    • 200 ml főzőtejszín
    • 2 tk étkezési keményítő
    • olaj
    • víz

    Elkészítése:

    A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát kockázzuk és felöntjük némi olajjal. A gombát megtisztítjuk és szeleteljük, a padlizsánt megpucoljuk és kockázzuk majd mindkettőt a hagymára dobjuk és megpirítjuk az olajon. Mikor kicsit megpirult megsózzuk, amitől levet engednek a zöldségek.

    Egy kevés vizet még öntünk alá, majd hozzáadjuk a fűszereket és a citromlevet. Mikor puha beleöntjük a tejszín egy részét, 1/2 dl-t félretéve, melybe kikeverjük a keményítőt. Ha már forrni kezd a tejszín, hozzáöntjük a keményítős részt is és egy forrás után el zárjuk.
    Sós olajos vízben kifőtt tésztával tálaljuk. A szósz, 500 g tészta kísérőjeként alkalmas mennyiség.

    Tipp:
    A szósz további fűszerei lehetnek, bazsalikom, oregánó,
    A tetejére pedig bármilyen sajt kerülhet tálaláskor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá