Padlizsános gombás szósz tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 250 g csiperke gomba (én barna csiperkét használtam)
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk citrombors
  • 1/4 citrom leve vagy ugyanennyi citromlé
  • só és fehér bors, ízlés szerint
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 tk étkezési keményítő
  • olaj
  • víz

Elkészítése:

A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát kockázzuk és felöntjük némi olajjal. A gombát megtisztítjuk és szeleteljük, a padlizsánt megpucoljuk és kockázzuk majd mindkettőt a hagymára dobjuk és megpirítjuk az olajon. Mikor kicsit megpirult megsózzuk, amitől levet engednek a zöldségek.

Egy kevés vizet még öntünk alá, majd hozzáadjuk a fűszereket és a citromlevet. Mikor puha beleöntjük a tejszín egy részét, 1/2 dl-t félretéve, melybe kikeverjük a keményítőt. Ha már forrni kezd a tejszín, hozzáöntjük a keményítős részt is és egy forrás után el zárjuk.
Sós olajos vízben kifőtt tésztával tálaljuk. A szósz, 500 g tészta kísérőjeként alkalmas mennyiség.

Tipp:
A szósz további fűszerei lehetnek, bazsalikom, oregánó,
A tetejére pedig bármilyen sajt kerülhet tálaláskor.