Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsánkrém erdélyiesen recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 db padlizsán (közepes méretű)
    • egy nagyobb fej hagyma (vörös vagy lila)
    • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • egy kiskanál mustár, vagy amennyit felvesz, hogy kenhető legyen
    • pár csepp citromlé, ízlés szerint
    • 2-3 dl olaj

    Elkészítése:

    A padlizsánokat a sütőben jól átsütjük, ha kell megfordítjuk. Akkor vannak kész, ha behorpad mikor megnyomkodjuk, majdnem szenes a héja. Mindegyik padlizsánról lehúzzuk a héját és a szárát levágjuk. Ezután lecsepegtetjük és felkockázzuk apróra.Egy nagyobb hagymát apróra vágunk,megsózzuk picit,egy tálba beletesszük a padlizsánt,az apróra vágott hagymát,sót ízlés szerint,kis mustárt,1 tojássárgáját,kis citromlevet,nagyon kevés porcukrot,ezt is ízlés szerint és hozzáadjuk az olajat, majd az egészet kikeverjük fakanállal vagy mixerrel,hogy szép fehér és könnyű krémet kapjunk. Ez az eredeti,finom padlizsánkrém,nem kell bele sem bors,sem pirospaprika. Egyszerű és nagyszerű!Reggelire vagy vacsorára bárki szívesen fogyaszthatja,nagyon finom!Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá