Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánokat a sütőben jól átsütjük, ha kell megfordítjuk. Akkor vannak kész, ha behorpad mikor megnyomkodjuk, majdnem szenes a héja. Mindegyik padlizsánról lehúzzuk a héját és a szárát levágjuk. Ezután lecsepegtetjük és felkockázzuk apróra.Egy nagyobb hagymát apróra vágunk,megsózzuk picit,egy tálba beletesszük a padlizsánt,az apróra vágott hagymát,sót ízlés szerint,kis mustárt,1 tojássárgáját,kis citromlevet,nagyon kevés porcukrot,ezt is ízlés szerint és hozzáadjuk az olajat, majd az egészet kikeverjük fakanállal vagy mixerrel,hogy szép fehér és könnyű krémet kapjunk. Ez az eredeti,finom padlizsánkrém,nem kell bele sem bors,sem pirospaprika. Egyszerű és nagyszerű!Reggelire vagy vacsorára bárki szívesen fogyaszthatja,nagyon finom!Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.