Őzlábgomba rántva recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 nagy őzlábgomba
- liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- só, ízlés szerint
- olaj
Elkészítése:
A tönköt csavarjuk ki, majd a kalapot tisztítsuk meg. Ehhez segítségre lehet a kezünk vagy egy szivacs, amivel a kalapokat végig dörzsöljük.
Nem szükséges alaposan megmosni, csak öblítsük le folyóvíz alatt, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg. Ízlés szerint daraboljuk, vághatjuk négyfelé, félbe vagy hagyhatjuk egészben is.
Az őzlábgombát liszt, felvert tojás, majd zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk és bő, forró olajban megsütjük.
Kissé puritán látvány egy tányér nagyságú bundázott gomba, de enyhén roppanós, szaftos, ízletes gomba került a ropogós panír közé.
Tipp:
Bevallom, hogy közvetlenül nem sóztam meg a gombát, ellenben a tojásba, több sót szórtam a megszokottnál.
Forrás: http://lilalicsi.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.