Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzlábgomba rántva recept

Őzlábgomba rántva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy őzlábgomba
    • liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • só, ízlés szerint
    • olaj

    Elkészítése:

    A tönköt csavarjuk ki, majd a kalapot tisztítsuk meg. Ehhez segítségre lehet a kezünk vagy egy szivacs, amivel a kalapokat végig dörzsöljük.

    Nem szükséges alaposan megmosni, csak öblítsük le folyóvíz alatt, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg. Ízlés szerint daraboljuk, vághatjuk négyfelé, félbe vagy hagyhatjuk egészben is.

    Az őzlábgombát liszt, felvert tojás, majd zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk és bő, forró olajban megsütjük.

    Kissé puritán látvány egy tányér nagyságú bundázott gomba, de enyhén roppanós, szaftos, ízletes gomba került a ropogós panír közé.

    Tipp:

    Bevallom, hogy közvetlenül nem sóztam meg a gombát, ellenben a tojásba, több sót szórtam a megszokottnál.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá