Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós darált hússal és rizzsel töltött patisszon recept

Lecsós darált hússal és rizzsel töltött patisszon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db patisszon

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált hús
    • 2-3 db paprika és paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg rizs
    • kevés zsír
    • ízlés szerint só és bors
    • kevés pirospaprika
      pici olaj

    A tetejére:

    • kevés reszelt sajt

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben felolvasztunk egy kis zsírt és megfonnyasztjuk rajta a hámozott és apróra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.

    Belerakjuk a megmosott, kicsumázott és feldarabolt paprikát, paradicsomot és picit összefonnyasztjuk. Belerakjuk a darált húst és felöntjük vízzel és megborsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk.

    Míg párolódik sós vízben megfőzzük a rizst.

    Előkészítjük a patisszonokat: megmossuk, megpucoljuk, majd a magházukat kanállal kiszedjük és megsózzuk.

    Az elkészült főtt rizsből rakunk egy sornyit a patisszonokba, majd erre halmozunk jó sok lecsós-darált húst. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

    Kiolajozott tepsibe rakjuk a patisszonokat, alufóliával lefedjük és 1/2 órára berakjuk a sütőbe.

    1/2 óra leteltével szórunk rá reszelt sajtot és most már fólia nélkül visszarakjuk még 1/2 órára, míg a sajt szépen rásül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá