Lecsós darált hússal és rizzsel töltött patisszon recept

Hozzávalók:
- 3 db patisszon
A töltelékhez:
- 25 dkg darált hús
- 2-3 db paprika és paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg rizs
- kevés zsír
- ízlés szerint só és bors
- kevés pirospaprika
pici olaj
A tetejére:
- kevés reszelt sajt
Elkészítése:
Egy serpenyőben felolvasztunk egy kis zsírt és megfonnyasztjuk rajta a hámozott és apróra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
Belerakjuk a megmosott, kicsumázott és feldarabolt paprikát, paradicsomot és picit összefonnyasztjuk. Belerakjuk a darált húst és felöntjük vízzel és megborsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk.
Míg párolódik sós vízben megfőzzük a rizst.
Előkészítjük a patisszonokat: megmossuk, megpucoljuk, majd a magházukat kanállal kiszedjük és megsózzuk.
Az elkészült főtt rizsből rakunk egy sornyit a patisszonokba, majd erre halmozunk jó sok lecsós-darált húst. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Kiolajozott tepsibe rakjuk a patisszonokat, alufóliával lefedjük és 1/2 órára berakjuk a sütőbe.
1/2 óra leteltével szórunk rá reszelt sajtot és most már fólia nélkül visszarakjuk még 1/2 órára, míg a sajt szépen rásül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »