Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Egy serpenyőben felolvasztunk egy kis zsírt és megfonnyasztjuk rajta a hámozott és apróra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.
Belerakjuk a megmosott, kicsumázott és feldarabolt paprikát, paradicsomot és picit összefonnyasztjuk. Belerakjuk a darált húst és felöntjük vízzel és megborsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk.
Míg párolódik sós vízben megfőzzük a rizst.
Előkészítjük a patisszonokat: megmossuk, megpucoljuk, majd a magházukat kanállal kiszedjük és megsózzuk.
Az elkészült főtt rizsből rakunk egy sornyit a patisszonokba, majd erre halmozunk jó sok lecsós-darált húst. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Kiolajozott tepsibe rakjuk a patisszonokat, alufóliával lefedjük és 1/2 órára berakjuk a sütőbe.
1/2 óra leteltével szórunk rá reszelt sajtot és most már fólia nélkül visszarakjuk még 1/2 órára, míg a sajt szépen rásül.