Lecsós darált hússal és rizzsel töltött patisszon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 db patisszon

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált hús
  • 2-3 db paprika és paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg rizs
  • kevés zsír
  • ízlés szerint só és bors
  • kevés pirospaprika
    pici olaj

A tetejére:

  • kevés reszelt sajt

Elkészítése:

Egy serpenyőben felolvasztunk egy kis zsírt és megfonnyasztjuk rajta a hámozott és apróra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.

Belerakjuk a megmosott, kicsumázott és feldarabolt paprikát, paradicsomot és picit összefonnyasztjuk. Belerakjuk a darált húst és felöntjük vízzel és megborsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk.

Míg párolódik sós vízben megfőzzük a rizst.

Előkészítjük a patisszonokat: megmossuk, megpucoljuk, majd a magházukat kanállal kiszedjük és megsózzuk.

Az elkészült főtt rizsből rakunk egy sornyit a patisszonokba, majd erre halmozunk jó sok lecsós-darált húst. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Kiolajozott tepsibe rakjuk a patisszonokat, alufóliával lefedjük és 1/2 órára berakjuk a sütőbe.

1/2 óra leteltével szórunk rá reszelt sajtot és most már fólia nélkül visszarakjuk még 1/2 órára, míg a sajt szépen rásül.