Krumpliprósza recept

Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos tk só
- 15 dkg liszt
- 3-4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított krumplit nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és áttörjük.
Ha már kicsit hűlt, akkor sózzuk és hozzáadjuk a tojást, a lisztet. Jól összedolgozzuk.
A liszt mennyisége változhat, mert a tojások sem egyformák és a krumpli nedvesség tartalma is eltérhet.
A massza könnyű, lágy, de nem ragacsos.
Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra elnyújtjuk. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. (A hulladék tésztát összedolgozzuk, és újra elnyújtjuk, szaggatjuk.)
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk és közepes lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal, „lángosként” kínáljuk.
Melegen és hidegen is finom fogás.
Tipp:
Egy havonta megjelenő receptes lapban láttam meg ezt a receptet. Azonnal ki is próbáltam.
Annyi csak a változás, hogy 50 dkg helyett 40 dkg krumplit dolgoztam fel és így arányosan egy kicsit kevesebb liszt került bele. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal „lángosként” fogyasztottuk.
(Az elnevezés a lapból származik, előfordulhat, hogy valaki más finomságot ismer ugyanezzel a névvel.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »