Krumpliprósza recept

Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos tk só
- 15 dkg liszt
- 3-4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított krumplit nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és áttörjük.
Ha már kicsit hűlt, akkor sózzuk és hozzáadjuk a tojást, a lisztet. Jól összedolgozzuk.
A liszt mennyisége változhat, mert a tojások sem egyformák és a krumpli nedvesség tartalma is eltérhet.
A massza könnyű, lágy, de nem ragacsos.
Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra elnyújtjuk. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. (A hulladék tésztát összedolgozzuk, és újra elnyújtjuk, szaggatjuk.)
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk és közepes lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal, „lángosként” kínáljuk.
Melegen és hidegen is finom fogás.
Tipp:
Egy havonta megjelenő receptes lapban láttam meg ezt a receptet. Azonnal ki is próbáltam.
Annyi csak a változás, hogy 50 dkg helyett 40 dkg krumplit dolgoztam fel és így arányosan egy kicsit kevesebb liszt került bele. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal „lángosként” fogyasztottuk.
(Az elnevezés a lapból származik, előfordulhat, hogy valaki más finomságot ismer ugyanezzel a névvel.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »