Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolos pite recept

Karfiolos pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 17,5 dkg liszt
    • 8,5 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Töltelék:

    • 20-30 dkg karfiol (egy fej)
    • 2 dl tej
    • 1 evőkanál liszt
    • pici zsiradék (lehet olaj vagy margarin)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár tejföl
    • őrölt fekete bors
    • szerecsendió
    • reszelt sajt (kb. 15 dkg)

    Elkészítése:
    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, megsózzuk, majd egy tojással összegyúrjuk és egy piteformába helyezzük úgy, hogy széle is legyen. A karfiolt előfőzzük (kb. 5 perc forrástól számítva), majd lecsöpögtetjük. A lisztet egy pici zsiradékon világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd besamellé főzzük. Beleütünk egy tojást, majd beleszórjuk a reszelt sajt felét. Amikor kicsit kihűlt, a karfiolt belerakjuk a tésztára, majd felöntjük a besamellel. Reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá