Karfiolos pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 17,5 dkg liszt
  • 8,5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • csipet só

Töltelék:

  • 20-30 dkg karfiol (egy fej)
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • pici zsiradék (lehet olaj vagy margarin)
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • reszelt sajt (kb. 15 dkg)

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, megsózzuk, majd egy tojással összegyúrjuk és egy piteformába helyezzük úgy, hogy széle is legyen. A karfiolt előfőzzük (kb. 5 perc forrástól számítva), majd lecsöpögtetjük. A lisztet egy pici zsiradékon világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd besamellé főzzük. Beleütünk egy tojást, majd beleszórjuk a reszelt sajt felét. Amikor kicsit kihűlt, a karfiolt belerakjuk a tésztára, majd felöntjük a besamellel. Reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük.