Karfiol pakora recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 25 dkg csicseriborsó liszt
- 1 csapott evőkanál só
- fűszerek a tésztába: 1 ek kalinji, 1 ek római kömény, 1 ek őrölt koriander, 1 ek kurkuma, 1 kávéskanál hing (aszafoetida),
- fél kávéskanál chili por
- a sütéshez ghí, kókuszolaj vagy sütésre alkalmas sütőolaj
Elkészítése:
Készítsd elő a karfiolt, szedd rózsákra és alaposan tisztítsd meg.
A csicseriborsó lisztet keverd össze a sóval és a fűszerekkel, annyi vizet adj hozzá, hogy folyós tésztát kapj, ami még rajta marad a belemártott zöldségen.
A karfiolt rózsákat mártsd bele a tésztába és forró ghíben (vagy sütőolajban) süsd ki és utána csöpögtesd le.
Csatnival tálalva ellenállhatatlan.
Tipp:
A jógatáborok, jóga elvonulások legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért általában, ezt hagyjuk az utolsó étkezésre.
A pakora egy nagyon finom indiai sült csemege, ami csicseriborsó lisztes bundával készítenek. A férjem által évtizedek óta készített karfiol pakora, egy tradicionális recept alapján, nagyon finom fűszeres bundával készül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »