Karfiol pakora recept
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 25 dkg csicseriborsó liszt
- 1 csapott evőkanál só
- fűszerek a tésztába: 1 ek kalinji, 1 ek római kömény, 1 ek őrölt koriander, 1 ek kurkuma, 1 kávéskanál hing (aszafoetida),
- fél kávéskanál chili por
- a sütéshez ghí, kókuszolaj vagy sütésre alkalmas sütőolaj
Elkészítése:
Készítsd elő a karfiolt, szedd rózsákra és alaposan tisztítsd meg.
A csicseriborsó lisztet keverd össze a sóval és a fűszerekkel, annyi vizet adj hozzá, hogy folyós tésztát kapj, ami még rajta marad a belemártott zöldségen.
A karfiolt rózsákat mártsd bele a tésztába és forró ghíben (vagy sütőolajban) süsd ki és utána csöpögtesd le.
Csatnival tálalva ellenállhatatlan.
Tipp:
A jógatáborok, jóga elvonulások legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért általában, ezt hagyjuk az utolsó étkezésre.
A pakora egy nagyon finom indiai sült csemege, ami csicseriborsó lisztes bundával készítenek. A férjem által évtizedek óta készített karfiol pakora, egy tradicionális recept alapján, nagyon finom fűszeres bundával készül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









