Káposztával töltött burgonyatekercs recept

Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- só, bors
- egy kiskanálnyi cukor (ez el is maradhat)
- 80 dkg burgonya
- kb 20-25 dkg liszt
- olaj
Elkészítése:
A káposztát lereszelem.
Kevés olajat hevítek, majd felolvasztom benne a cukrot, hozzáadom a káposztát és sózom, borsozom, majd készre párolom.
Közben a krumplit meghámozom, kockákra vágom és puhára főzöm. Még melegen áttöröm, majd kihűtöm. Sóval és annyi liszttel gyúrom össze, hogy jól formázható masszát kapjak.
A krumplis masszát kézzel vagy nyújtófával kb fél cm vastagra nyújtom egy alufólián, ráhalmozom a káposztát ésfeltekerem, majd jól becsomagolom a fóliába.
Sós, lobogó vízben 5-6 perc alatt megfőzöm.
Kiszedem, óvatosan kicsomagolom, vigyázva, hogy ne égessem meg magam, majd langyosan felszeletelem.
Tetszőleges mártással leönthettjük, vagy saláta mellé is adhatjuk.
Tipp:
Jól illik hozzá a paradicsommártás, gombamártás. Tejföllel, tejszínnel habart, párolt húsokhoz kiváló köret. Ha húshoz adjuk, akkor pirítsuk meg mindkét oldalát pici olajon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »