Káposztával töltött burgonyatekercs recept

Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- só, bors
- egy kiskanálnyi cukor (ez el is maradhat)
- 80 dkg burgonya
- kb 20-25 dkg liszt
- olaj
Elkészítése:
A káposztát lereszelem.
Kevés olajat hevítek, majd felolvasztom benne a cukrot, hozzáadom a káposztát és sózom, borsozom, majd készre párolom.
Közben a krumplit meghámozom, kockákra vágom és puhára főzöm. Még melegen áttöröm, majd kihűtöm. Sóval és annyi liszttel gyúrom össze, hogy jól formázható masszát kapjak.
A krumplis masszát kézzel vagy nyújtófával kb fél cm vastagra nyújtom egy alufólián, ráhalmozom a káposztát ésfeltekerem, majd jól becsomagolom a fóliába.
Sós, lobogó vízben 5-6 perc alatt megfőzöm.
Kiszedem, óvatosan kicsomagolom, vigyázva, hogy ne égessem meg magam, majd langyosan felszeletelem.
Tetszőleges mártással leönthettjük, vagy saláta mellé is adhatjuk.
Tipp:
Jól illik hozzá a paradicsommártás, gombamártás. Tejföllel, tejszínnel habart, párolt húsokhoz kiváló köret. Ha húshoz adjuk, akkor pirítsuk meg mindkét oldalát pici olajon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »