Káposztával töltött burgonyatekercs recept
Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- só, bors
- egy kiskanálnyi cukor (ez el is maradhat)
- 80 dkg burgonya
- kb 20-25 dkg liszt
- olaj
Elkészítése:
A káposztát lereszelem.
Kevés olajat hevítek, majd felolvasztom benne a cukrot, hozzáadom a káposztát és sózom, borsozom, majd készre párolom.
Közben a krumplit meghámozom, kockákra vágom és puhára főzöm. Még melegen áttöröm, majd kihűtöm. Sóval és annyi liszttel gyúrom össze, hogy jól formázható masszát kapjak.
A krumplis masszát kézzel vagy nyújtófával kb fél cm vastagra nyújtom egy alufólián, ráhalmozom a káposztát ésfeltekerem, majd jól becsomagolom a fóliába.
Sós, lobogó vízben 5-6 perc alatt megfőzöm.
Kiszedem, óvatosan kicsomagolom, vigyázva, hogy ne égessem meg magam, majd langyosan felszeletelem.
Tetszőleges mártással leönthettjük, vagy saláta mellé is adhatjuk.
Tipp:
Jól illik hozzá a paradicsommártás, gombamártás. Tejföllel, tejszínnel habart, párolt húsokhoz kiváló köret. Ha húshoz adjuk, akkor pirítsuk meg mindkét oldalát pici olajon.