Hagyományos gombapörkölt nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 1-2 fej hagyma
- 1-1 db paprika és paradicsom
- szükség szerint zsír
- ízlés szerint só, bors és pirospaprika
A nokedlihez:
- 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szükség szerinti víz
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Megpucoljuk a gombát és a hagymát, majd feldaraboljuk.
Kevés zsíron megdinszteljük a hagymát, sózzuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a gombát, öntünk alá kevés vizet és fedő alatt megfőzzük.
Míg fő a gomba, bekeverjük a nokedli hozzávalóit és sós-forró vízben kifőzzük.
Tálaláskor a nokedlire gombát szedünk és aki szereti pici tejfölt is adhat hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »