Hagyományos gombapörkölt nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 1-2 fej hagyma
- 1-1 db paprika és paradicsom
- szükség szerint zsír
- ízlés szerint só, bors és pirospaprika
A nokedlihez:
- 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szükség szerinti víz
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Megpucoljuk a gombát és a hagymát, majd feldaraboljuk.
Kevés zsíron megdinszteljük a hagymát, sózzuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a gombát, öntünk alá kevés vizet és fedő alatt megfőzzük.
Míg fő a gomba, bekeverjük a nokedli hozzávalóit és sós-forró vízben kifőzzük.
Tálaláskor a nokedlire gombát szedünk és aki szereti pici tejfölt is adhat hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »