Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás-tepsis burgonyaköret recept

Hagymás-tepsis burgonyaköret
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sárga húsú hosszúkás burgonya
    • 1 szál póréhagyma
    • 3-4 szál újhagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • olívaolaj
    • 1-2 kk őrölt kömény
    • 2 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Vegyünk egy teflonbevonatú tepsit, olívaolajjal locsoljuk be, majd rétegezzük bele a burgonyakarikákat.

    A hagymákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a fokhagymát is karikázzuk fel, és sorba szórjuk a burgonya közé. Lényeg, hogy összekeveredjen a hagyma és a burgonya. Sózzuk, és az őrölt köménnyel egyenletesen megfűszerezzük.

    Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig süssük, közben a 2 dl száraz fehérborral locsolgassuk. Addig süssük, amíg meg nem puhul a burgonyánk.

    Sült húsok mellé kiváló köret.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá